mairisunatsakih_645_450

Μαίρη Συνατσάκη

Γιόρτασε τα δέκα της χρόνια στην τηλεόραση και πρόσθεσε την υποκριτική στην ατελείωτη λίστα των ταλέντων της. Η Μαίρη Συνατσάκη είχε μία πραγματικά γεμάτη χρονιά και εμείς ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη θεατρική παράσταση «Αχ!»; Το να ασχοληθείς με το θέατρο ήταν μία σκέψη που προϋπήρχε;

Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούσα θεατρικά σεμινάρια από τον σκηνοθέτη της παράστασης, τον Γιάννη Σκουρλέτη. Με ενδιέφερε να καταπιαστώ με κάτι που μου ήταν άγνωστο και με ιντρίγκαρε. Οι τέχνες και ο τρόπος που εκφράζεσαι μέσα από αυτές, είτε είναι ο χορός, είτε να γράφω, με γεμίζουν, και το χρειαζόμουν αυτό το γέμισμα.Είχα δει την πρώτη διανομή της παράστασης και με είχε συγκινήσει πολύ. Με είχε αγγίξει και το κείμενο και η ιστορία. Όταν προέκυψε το καλοκαίρι η ανάγκη για την περιοδεία ο σκηνοθέτης με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να συμμετέχω. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Η Λένα Δροσάκη και η Κατερίνα Μισιχρόνη που παρέμειναν στη διανομή είναι συγκλονιστικές και μου δημιουργούσαν μεγάλη ασφάλεια. Δεν μου είχε περάσει όμως ποτέ από το μυαλό ότι θα συμβεί αυτό, ούτε καν όταν ήμουν Ε’ Δημοτικού και έκανα παιδικό θέατρο για την πλάκα μου με την αδερφή μου.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο θέατρο;

Η ελευθερία που αισθάνεσαι. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, γιατί έχεις μια σκηνοθετική οδηγία και ένα κείμενο που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά παρ’όλα αυτά είναι πολύ απελευθερωτικό να είσαι για λίγο κάποιος άλλος, ένα άλλο κομμάτι του εαυτού σου, όχι τόσο πολύ γνωστό. Αυτή η έκθεση ήταν το πιο ιδιαίτερο πράγμα που γνώρισα στο θέατρο. Από εδώ και πέρα ξέρω σίγουρα ότι θα συνεχίσω και τον χειμώνα τα μαθήματα. Ήδη κάνω καλοκαιρινά courses. Μου αρέσει πολύ για να το αφήσω. Ήταν πολύ απρόσμενη η επαγγελματική ενασχόληση με αυτό και φαίνεται πως το ίδιο απρόβλεπτό θα είναι και το μέλλον.

Φέτος συμμετείχες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Πώς ήταν η εμπειρία και η συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα; 

Ήταν μία πολύ… απροβλημάτιστη χρονιά. Με τη Φαίη, τον Γιώργο και τη Σάσα την προηγούμενη φορά που συνεργαστήκαμε κατάφερα προς τον τέλος της σεζόν να δημιουργήσω μια χημεία, η οποία τώρα ήταν δεδομένη από την αρχή. Με τον Θέμη γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια από το Mad, και τον Άρη τον υπερεκτιμώ για τη δουλειά του και για τον τρόπο που στέκεται στον χώρο, οπότε το να βρίσκομαι κάθε μέρα με αυτούς τους ανθρώπους ήταν μία πολύ ωραία αφετηρία της ημέρας. Έχουμε περάσει φανταστικά, έχουμε γελάσει πάρα πολύ, έχουμε υπάρξει μέσα σε εντάσεις με αξιοπρέπεια θεωρώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εννοώ εντάσεις μπροστά στις κάμερες, γιατί πίσω από τις κάμερες δεν θυμάμαι καμία.

Μέσα από το προσωπικό σου blog έχεις μιλήσει ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού που σε απασχολούσαν σε μικρότερη ηλικία. Πώς αισθάνθηκες μέσα από αυτήν την εξομολόγηση;

Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσω για τις κρίσεις πανικού, γιατί όσοι τις έχουν περάσει γνωρίζουν πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ντροπής μέσα σε αυτές. Ευτυχώς εγώ, και μέσα από την οικογένεια μου, δεν το βίωσα ποτέ, κανείς δεν με αντιμετώπισε σαν τρελή. Μέσα μου πολύ συχνά έλεγα “γιατί σου συμβαίνει αυτό, είναι τρελό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, κτλ”. Οπότε το να μιλήσω ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού μείωσε πάρα πολύ το αίσθημα της ντροπής που είχα. Όποιος το έχει βιώσει ξέρει πως μπορεί για παράδειγμα να σε πιάσει κρίση πανικού σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Τι κάνεις τότε; Δεν λες «συγγνώμη, βιώνω μια κρίση πανικού, θέλω λίγο τον χρόνο μου» ντρέπεσαι. Για μένα ήταν σαν να σπάω αυτόν τον τοίχο και σκεφτόμουν πως μπορεί να τον έχω σπάσει και για έναν ακόμα άνθρωπο εκεί έξω. Δηλαδή κάποιος να έχει ακούσει ότι και εγώ περνάω κρίσεις πανικού και να έχει αισθανθεί λιγότερο μόνος του.

Σε κουράζει να σε ρωτάνε διαρκώς για την ερωτική σου ζωή, ή πλέον το έχεις αποδεχτεί ως “τίμημα” της αναγνωρισιμότητας;

Δεν με κουράζει να απαντάω για τα προσωπικά μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι προσπαθώ με τα χρόνια να θέτω όρια και να αισθάνομαι λιγότερο υποχρεωμένη να πω πράγματα. Είναι πάντα μια πάλη, το πόσα θα πεις για σένα και πόσο δυσάρεστος μπορείς να γίνεις σε κάποιον που σου κάνει μια ερώτηση για τα προσωπικά σου και του λες «δεν θέλω να απαντήσω». Με απασχολεί αυτό. Ξέρω ποια είναι η δουλειά που κάνω και πως αυτές οι ερωτήσεις θα συμβούν, από την άλλη ξέρω ότι είναι η προσωπική μου ζωή, πόσο να δώσω από αυτό;

Πόσο εύκολο, ή δύσκολο, είναι να δημιουργήσεις μία σχέση αρκετά δυνατή, ώστε να μην επηρεάζεται από τη δημοσιότητα;

Στις λίγες σχέσεις που είχα μέσα στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, το στοιχείο της δημοσιότητας δεν μπέρδεψε την κατάσταση. Νομίζω εξαρτάται από το τι φέρνεις σπίτι σου στο τέλος της ημέρας. Αν φέρω το ότι είμαι διάσημη, τότε ναι, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Αν μέσα στο σπίτι μου δεν το κουβαλάω τότε δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μου.

Πρόσφατα είχες πει ότι δεν έχεις ζήσει ακόμη κάποιον κεραυνοβόλο έρωτα. Έχει αλλάξει κάτι;

Δεν είμαι η προσωπικότητα που… “κεραυβονοβολείται”, αλλά θα ήθελα να μου συμβεί σαν εμπειρία στη ζωή μου, να δω πώς είναι!

Πώς σου φάνηκαν οι μέρες που πέρασες στη Θεσσαλονίκη;

Έχω έρθει πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη, αλλά πάντα για δουλειά και για λίγο. Με τις παραστάσεις του «Αχ!» έχω καταφέρει να τη ζήσω περισσότερο και να την αγαπήσω. Η Κατερίνα Μισιχρόνη που είναι θεσσαλονικιά, ξέρει πού να μας πάει και αυτό πάντα βοηθάει στο να γνωρίσεις καλύτερα και πιο ουσιαστικά έναν τόπο. Η ποδηλατάδα στον Θερμαϊκό είναι μια εμπειρία εφάμιλλη με εκείνες που έχω ζήσει στο εξωτερικό. Έκανα ποδήλατο και έλεγα «Μπράβο Θεσσαλονίκη»!

Στο Mediterranean Cosmos μπορείς να συνδυάσεις βόλτα, ψώνια, καφέ, φαγητό και σινεμά. Για ανθρώπους σαν και σένα που έχουν πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, πόσο σημαντικό είναι να εκμηδενίζονται οι αποστάσεις;

Δεν έχω τον χρόνο και δεν προλαβαίνω να κάνω βόλτες στα μαγαζιά, οπότε πηγαίνω μόνο σε εμπορικά κέντρα, όπου μπορώ να ψωνίσω και να βγάλω και λίγη δουλίτσα, όπως για παράδειγμα να ψωνίσω και να πάω και σε μία τράπεζα.

Μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η τελευταία φορά που αναστέναξες και είπες «Αχ!»;

Λέω αρκετά συχνά «Αχ, και είχα λίγο παραπάνω χρόνο». Αυτό που αλλάζει είναι το για ποιο λόγο να είχα παραπάνω χρόνο. Ίσως «Αχ και να είχα λίγο παραπάνω χρόνο να χαλαρώσω». Δεν θέλω περίπλοκα πράγματα για να χαλαρώσω, τον καναπέ μου, ωραίο φαγητό, τους φίλους μου και να χαζεύω, να μην περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό μου.

Πόση ώρα κάνεις να ετοιμαστείς πριν βγεις έξω; Μία από τις φετινές τάσεις που ξεχωρίζεις;

Νομίζω πως μου παίρνει μόνο μισή ώρα για να ετοιμαστώ. Έχω πολύ οργανωμένο στο μυαλό μου το τι θα φορέσω, απλά πηγαίνω στην ντουλάπα, το παίρνω και το φοράω. Τα έχω στο μυαλό μου όλα ταξινομημένα. Αγαπώ πολύ τις σαλοπέτες, πιστεύω θα μπορούσα να φοράω κάθε μέρα της ζωής μου ολόσωμα ρούχα.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για του χρόνου;

Έχω κάνει μία μικρή κουβέντα με τον ΑΝΤ1, που έχει να κάνει μόνο με την ανανέωση του συμβολαίου, για έναν ακόμα χρόνο.

Καλοκαίρι 2015. Τι θα περιλαμβάνει;

Θα κάνω όλο το καλοκαίρι μαθήματα υποκριτικής και περιοδεία με το «Αχ!». Διακοπές δεν ξέρω αν θα πάω, μάλλον τελευταία στιγμή θα μπω σε ένα πλοίο και όπου με βγάλει.

Box

Αγαπημένα μέρη καλοκαιρινών διακοπών.

Μήλος, Αμοργός και Σαμοθράκη, που την είχα επισκεφτεί μικρότερη και είναι στόχος να την επισκεφτώ ξανά σύντομα.

Τι βάζεις πάντα στη βαλίτσα των καλοκαιρινών σου διακοπών.

Βιβλία, το μπλοκ ζωγραφικής και τις ξυλομπογιές μου, αντηλιακό, μαγιό, σορτσάκι και το laptop μου.

Βιβλία που θα πάρεις μαζί σου το καλοκαίρι.

Στανισλάβσκι, Δημήτρη Δημητριάδη και όλη την πεζογραφία του Γιώργου Χειμωνά.

Μουσική που σου αρέσει να ακούς στην παραλία.

Τη λίστα μου από το Spotify με ονομασία “Όσα ξέρει το Shazam δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος”.

Say Something

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.