6985_thess1280313.limghandler

The Life Goddess

Περπατώντας τη Store Street και φτάνοντας στο νούμερο 29 συναντάς ένα παντοπωλείο – εστιατόριο κάπως διαφορετικό. Οι μυρωδιές  και οι ομιλίες παραπέμπουν σε κάτι που ξέρεις πολύ καλά. Το βλέμμα σου ψάχνει την επιγραφή. The Life Goddess.

Σωστά κατάλαβες, οι Θεσσαλονικείς Νίκος και Γιώργος Νυφούδης, μαζί με τον φίλο τους Ηλία Κουλακιώτη θα σερβίρουν το σημερινό μενού.

Ο Νίκος Νυφούδης για σήμερα προτείνει:

Ingredients

Το TLG ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης ιδέας: να ταξιδέψουμε τα προϊόντα που παράγουν μικροί Έλληνες παραγωγοί στην ελληνική επαρχία και να προσφέρουμε αυτά τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ένα πραγματικό ελληνικό παντοπωλείο. Η ιδέα εξελίχθηκε και σήμερα προσφέρουμε μαζί με όλα αυτά και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό –με πρώτη ύλη από τα ράφια μας- σε περιορισμένη ποσότητα. Θέλαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που θα ήταν παράθυρο γαστρονομικού πολιτισμού. Και έτσι έγινε. Προσφέρουμε το προϊόν, δείχνουμε το τελικό φαγητό, διοργανώνουμε μαθήματα μαγειρικής και γευστικές/οινικές γευσιγνωσίες.

Starters

Λόγω του νεαρού της ηλικίας μας και της πρωτοτυπίας του εγχειρήματος, στην αρχή όλοι μας αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό και διστακτικότητα. Ακόμα δεν είχε αρχίσει να βαθαίνει η κρίση και υπήρχε έντονη εσωστρέφεια. Ξέρετε, πίσω από το TLG κρύβεται μια μεγάλη δουλειά: να βρούμε τα κατάλληλα προϊόντα. Η δουλειά αυτή διήρκησε πάνω από ένα χρόνο –στο ενδιάμεσο υπηρέτησα και τη μαμά πατρίδα. Συν 6 μήνες μέχρι να βρούμε το χώρο και 2 μήνες για να κατασκευαστεί. Μιλάμε για 2 χρόνια που δεν χάσαμε το κουράγιο μας και την πίστη πως χτίζουμε κάτι μεγάλο.

Mains

Σήμερα το TLG δίνει δουλειά σε 12 άτομα -3 στην κουζίνα, 6 στην εξυπηρέτηση και 3 στην διοργάνωση- και σε περισσότερους από 50 έλληνες παραγωγούς. Σημαντικό να τονίσω πως από τα 12 άτομα που εργάζονται οι 9 είναι Έλληνες που επέλεξαν το Λονδίνο για μια καλύτερη ζωή. Κι εμείς τους είπαμε let’s spread the word!

Platters

Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για το ελληνικό λάδι, το γιαούρτι και τη φέτα. Όλοι αναζητούν με αγωνία και το κουλούρι Θεσσαλονίκης που γίνεται πια ανάρπαστο.

Take away

Σχεδιάζουμε το TLG να αποκτήσει αδερφάκι. Ήδη βρισκόμαστε στο σχεδιασμό για να κατακτήσει η Αμάλθεια και την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε πως θα πετύχει.

Tomorrow’s Menu

Θα πρότεινα σε νέους επιχειρηματίες και παραγωγούς να στοχεύσουν ψηλά και να κάνουν αυτό που τους λέει το ένστικτό τους. Συναντώ ζευγάρια που πήρανε την απόφαση να μεταναστεύσουν μαζί. Αγαπιούνται και χωρίς ιδιαίτερα εφόδια προσγειώνονται στο Λονδίνο. Τόλμησαν και τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αυτοί θα στήσουν την Ελλάδα από την αρχή!

Say Something

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.