alexandra-cover-maga

Αλεξάνδρα Κ*

Μπορεί να την έχεις συναντήσει στις σελίδες του Cosmopolitan, ή να τη γνώρισες μέσα από τα βιβλία της “Η πιο παράξενη ιστορία του κόσμου” και “Τα πεταλουδόνειρα”.  Ίσως πάλι να βρεθήκατε σε κάποιο θεατρικό σανίδι, ξέρεις γράφει και θεατρικά έργα. Μπορεί απλά να την πέτυχες με μια βαλίτσα στο χέρι, πήγαινε ή γυρνούσε από Κέρκυρα, θυμάσαι;

Σήμερα όμως θέλω να σου μιλήσω για κάτι άλλο που έχει κάνει.

Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά η Αλεξάνδρα Κ* ανακάλυψε μια χώρα μαγική, τη Lalaland!

Τι θα γράψει η wikipedia προκειμένου να περιγράψει τη Lalaland;

Lalaland: φανταστικό ανεξάρτητο κρατίδιο ιδρυθέν παρά της Αλεξάνδρας της Κ* με τον αστερίσκο. Καταφύγιο ξέμπαρκων, ερώτων, βαθέος κοινωνικού προβληματισμού και μιας γάτας που ακούει στο όνομα Φρειδερίκη. Εκτός κι αν με ρωτάς αποκλειστικά για το βιβλίο οπότε η απάντηση είναι “μια ιστορία ενηλικίωσης στην Ελλάδα του 2012 με ήρωες δύο 19χρονα πλάσματα που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα καταμεσής του θέρους, του έρωτα κι ενός νησιού που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα”.

Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να προμηθευτούμε τον χάρτη με την ακριβή τοποθεσία της Lalaland;

Η ιστορία τοποθετείται πολύ συνειδητά στη Μύκονο του ‘12. Η Lalaland ως χώρα όμως είναι πολύ μακριά απ’ αυτό. Από τις πρώτες σελίδες θα καταλάβετε ότι την ξέρετε ήδη, ότι εσείς την έχετε φτιάξει μάλιστα. Για να την προμηθευτείτε λοιπόν, πηγαίνετε σ’ ένα βιβλιοπωλείο και προσποιηθείτε υστερία μόλις την αντικρύσετε. Δε θα σας τη χαρίσουν αλλά θα έχετε λίγο ξεδώσει, όχι;

Σε περίπτωση που θέλουμε να μεταναστεύσουμε, χρειάζεται διαβατήριο προκειμένου να μεταβούμε στη Lalaland;

Όχι. Δεν έχει καν περιορισμό στις ημέρες παραμονής κι αυτό είναι το επικίνδυνο. Γενικά κρύβει ένα σωρό κινδύνους αλλά αυτό είναι το ωραίο μ’ αυτή τη χώρα.

Εσύ ποια διαδικασία ακολούθησες ώστε να σου αποκαλυφθεί το μυστικό της ύπαρξης της;

Γύρισα λίγα χρόνια πίσω, είδα ξανά το καλοκαίρι των 19 μας χρόνων -το δικό μου και των φίλων μου- επιδιόρθωσα λίγο τις τότε ζωές μας, τις πέρασα ένα χέρι αγάπη και μετά προσπάθησα να φανταστώ τί σημαίνει να είσαι 19 σήμερα, να καλείσαι να ενηλικιωθείς μέσα σε μια χώρα που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ.

Τι θα έγραφαν στο “about” η Λου και ο Τομά αν είχαν facebook;

Eliza Michalopoulou (Lou) 

Εκπαίδευση: Σπουδή στη Ματαιότητα (1993 till present), Νομική Α.Π.Θ. (Σεπτέμβρης 2011-Δεκέμβρης 2011)

About: “Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better” S. Beckett

From: Athens, Greece

Lives in: Lalaland

Thomas SonOfGoddessKali 

Εκπαίδευση: Athens College ’11  London College of Fashion (2011 till present)

Works at: Αρχιερέας at Goddess Kali (αίρεση)

About: “We all get it in the end” Shortbus

Αλεξάνδρα Κ*: Πώς προέκυψε να υπογράφεις με ψευδώνυμο;

Δεν είναι ακριβώς ψευδώνυμο, είναι απλώς λειψό. Κάπως έτσι νιώθω όταν δημοσιεύεται κάτι δικό μου οπότε φοβάμαι ακόμη να το πω ολόκληρο.

Έχεις  ήδη 2 παιδικά βιβλία στο ενεργητικό σου, και το Lalaland που χαρακτηρίζεται ως εφηβικό/νεανικό μυθιστόρημα. Όταν ξεκινάς μια ιστορία έχεις από πριν στο μυαλό σου το ηλικιακό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι;

Ξεκινάω από την ιστορία και τον τρόπο που θέλω να την πω. Όταν όμως αρχίζει να παίρνει σχήμα, ναι, πρέπει να ξέρω σε ποιον απευθύνεται και σε ποιο genre ανήκει. Έτσι λειτουργούν οι εκδοτικοί οίκοι και τα βιβλιοπωλεία. Δε γράφεις κάτι με την προοπτική να το κρατήσεις αποθηκευμένο στο σκληρό σου αιωνίως. Το γράφεις για να τυπωθεί και να μπει στο ράφι. Οπότε πρέπει να ξέρεις αν θα μπει στο ράφι με τα βιβλία για 6χρονα ή στον πάγκο των ενηλίκων. Δε σου αφαιρεί κάτι από τη δημιουργικότητά σου αυτό.

Άμεσα σχέδια; (επαγγελματικά, καλοκαιρινά, βιβλιοπαρουσιάσεις;)

Έχω τελειώσει ακόμη ένα παιδικό που τώρα βρίσκεται στο στάδιο της εικονογράφησης, έχω αρχίσει να γράφω ένα μυθιστόρημα που με πεθαίνει μέρα τη μέρα και που δεν προβλέπεται να τελειώσει πριν η χώρα αποπληρώσει το χρέος, παρουσιάζω τη Lalaland την Παρασκευή 20 Ιουλίου στο Libro της Πατρ. Ιωακείμ, την ξαναπαρουσιάζω την 1η Αυγούστου στην Κέρκυρα, στο μεταξύ έχω να βάλω δέκα πλυντήρια και να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην Αθήνα ή θα μετακομίσω οριστικά στην Κέρκυρα. Αυτό που περιμένω με περισσή χαρά όμως είναι το ανέβασμα του θεατρικού μου έργου υπό τον προσωρινό τίτλο “Να ‘ρθω μαζί σου;”, το χειμώνα στο 104 του Καστανιώτη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Είχα δυο χρόνια να κάνω θέατρο και είχα κοντέψει να ξεχάσω τι απίστευτος έρωτας είναι.

Say Something

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.