εβελίνα παπούλια

Εβελίνα Παπούλια

Οι Zand the band μας παρουσιάζουν το MuzicALL, ένα show τελείως διαφορετικό, ένα θεατροποιημένο live στο οποίο γνωστά τραγούδια από μιούζικαλ ερμηνεύονται με όρους θεατρικής ροής, καθώς υπάρχει «πίσω τους» ένα story με πρόζα και χιούμορ. Στο ξεχωριστό αυτό live show όλα εκτυλίσσονται μέσα από την ματιά ενός Ex hell angel (Εβελίνα Παπούλια) που κατεβαίνει στη γη πέφτοντας από “somewhere over the rainbow”, ελπίζοντας στο “love reign over me”. Το μότο του MuzicALL είναι: Γιατί ο έρωτας και η μουσική παίζονται μόνο live. Η Εβελίνα Παπούλια εξηγεί:

Πώς προέκυψε η ιδέα και η υλοποίηση των Zand the band;

Ήταν πια παρορμητική ιδέα της παρέας και ταυτόχρονα ενδόμυχη προσωπική μας ανάγκη να εκφραστούμε χωρίς πρέπει, χωρίς να περιορίσουμε την δημιουργικότητα μας, στο τι έχει ορίσει το σύστημα ως σωστό ή λάθος… Ένας βασικός λόγος που κάναμε οι ίδιοι την παραγωγή του muzicAll ήταν για να μην έχουμε αυτόν τον «κάποιον» να μας πει αν αυτό που κάνουμε θα «πουλήσει» ή όχι… θέλαμε να εκφραστούμε αντικομφορμιστικά, ελεύθερα και ταυτόχρονα ομαδικά! Αυτό που μας χαροποιεί- γιατί φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του muzicAll και των ZAND- είναι πως βρήκαμε πολλούς φίλους σε αυτή μας την προσπάθεια και σε αυτή την διαδρομή των δύο χρόνων!

Πέρα από το ότι παίζονται πάντα live, τι άλλο κοινό έχουν ο έρωτας και η μουσική;

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έρωτα σε όλα τα επίπεδα… κυρίως στην τέχνη αλλά και στην ζωή. Απλό παράδειγμα είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα τραγούδι που το έχουν ορίσει ως το τραγούδι που έχει στιγματίσει την σχέση τους. Στην τέχνη -στον κινηματογράφο σε μια σκηνή ρομαντική ή ερωτική πάντα υπάρχει ένα μουσικό θέμα από κάτω σαν χαλί. 
Η μουσική και ο έρωτας δημιουργούν συναισθηματική φόρτιση και απελευθέρωση! Είναι η λύτρωση μας.
Είναι η έμπνευσή μας, είναι η στιγμή που μπορείς να επικοινωνήσεις ουσιαστικά με τους άλλους ή με αυτόν τον έναν που επέλεξες… Δεν πιστεύω πως κάτι άλλο μπορεί να σε φέρει τόσο γρήγορα και τόσο ουσιαστικά σε τέτοια κορύφωση…

Η ενασχόληση με την τέχνη λειτουργεί και ως μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Δεν πιστεύω πως είναι ψυχοθεραπεία η τέχνη. Είναι η φυσική ανάγκη του ανθρώπου να ξεφεύγει από μια πεζή και πολλές φορές ανούσια πραγματικότητα. Είναι η στιγμή που αφιερώνεσαι στον εαυτό σου. Είναι η στιγμή του στοχασμού σου και η ξεκούραση σου από τα καθημερινά πεζά προβλήματα. Έμμεσα θεραπεύει όλα όσα θα ήθελες να πεις ή να κάνει ή να πειραματιστείς αλλά δεν μπορείς να το κάνεις για να μην σε κοιτάξουν περίεργα…. Αν όμως όλα αυτά τα ξεπεράσεις απλά είναι δημιουργία και όχι ψυχοθεραπεία.

Η επαγγελματική ενασχόληση με τον χορό συμβαδίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ποιος είναι αυτός;

Αν είσαι επαγγελματίας χορευτής φυσικά και έχεις συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ο χορός είναι αθλητισμός. Έχει τα πρέπει του. Όταν κάτι όμως το αγαπάς και είναι επιλογή σου δεν νιώθεις πίεση.

Θα σε ξαναδούμε σύντομα στην τηλεόραση;

Όχι. Δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι. Είναι χρόνια που δεν ζω από την τηλεόραση… η ζωή στο θέατρο είναι υπέροχη και τώρα με τους ZAND THE BAND έχει γίνει ακόμα ομορφότερη. 

Επειδή το mycampus.gr απευθύνεται σε φοιτητές, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μια ανάμνηση σου από όταν σπούδαζες στην Αμερική;

Όλη η διαδρομή μου στην Αμερική είναι μια τέλεια ανάμνηση. Δεν έχει σημασία να αναφέρω κάτι που έζησα εγώ πιστεύω πως έχει μεγαλύτερη σημασία να σας πω: Mην φοβάστε το εξωτερικό. Οι ευκαιρίες που σου δίνονται είναι πολύ περισσότερες και υπάρχει αξιοκρατία. Απλό παράδειγμα. Στην πρώτη μου οντισιόν στην Ελλάδα μου είπαν πως δεν θα μπορέσουν να με πάρουν γιατί ψάχνουν κοπέλες για πλαισίωμα και εγώ ξεχώριζα πολύ. Στην δεύτερη οντισιόν που με πήραν στην δουλειά μου έδωσα μικρό ρόλο γιατί τον μεγαλύτερο τον είχαν τάξει σε άλλη που υποτίθεται είχε περάσει και αυτή ακρόαση. Η σκηνοθέτης μου είπε σου ζητώ συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Και για να μην ακουστώ περίεργα από την Αμερική είχα επιστρέψει παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους στο west side story, στις Δούλες, στην Δολοφονία του Μαρά, Στον Κύκλο της Ζωής και σε άλλα… 

Τι ακριβώς να περιμένουμε από το MuzicAll;

Αυτή η ερώτηση με κάνει να δω την δουλειά μας σαν εμπόρευμα και δεν θα απαντήσω. Όποιος θέλει να έρθει, θα έλεγα να έρθει και να αφεθεί ελεύθερος, να γίνει μέρος του θεατροποιημένου live μας και της παρέας μας…. Κάθε φορά η παράσταση μας είναι άλλη… όσο περισσότερο συμμετέχει το κοινό και είναι ανοιχτό στην πρόκληση τόσο πιο γρήγορα ένας άλλος κόσμος ανοίγεται μπροστά του και μπροστά μας. Άλλωστε μιλάμε για έρωτα… ποτέ δεν ξέρεις πως θα ξεκινήσει μια σχέση και που θα καταλήξει… για τους ZAND η διαδρομή παίζει ρόλο… για το MUZICALL εσύ… που αν θέλεις θα γίνεις φίλος μας!

Say Something

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.